De methode GeenCijfer

GeenCijfer is een methode die inzicht geeft in het leerproces van leerlingen, het mogelijk maakt om passend onderwijs te geven en de leraar een begeleidende rol geeft naar leerlingen toe.

Wat is GeenCijfer?

GeenCijfer is een methode die ondersteund wordt door een app en helpt docenten om zelfregulering toe te passen in de klas. Zelfregulatie houdt in dat een leerling zelf bepaalt hoe een gesteld doel gehaald wordt. De leerling bepaalt hiervoor zelf welke stappen hij moet nemen en of hij hulp of feedback nodig heeft van andere leerlingen of van de docent. Tijdens en aan het einde van dit proces kijkt de leerling terug op hoe hij het heeft aangepakt, wat het resultaat is en wat hij ervan heeft geleerd. Hiermee maak je de leerling verantwoordelijk voor de keuzes die hij maakt en leert de leerling hoe hij moet leren. Dit is een vaardigheid die je de rest van je leven zult blijven gebruiken, en het maakt het gat tussen middelbaar en vervolgonderwijs kleiner.

Hoe werkt GeenCijfer?

In de app van GeenCijfer kunnen leerlingen doelen stellen, planningen maken, hun voortgang monitoren en evalueren. Ook biedt de app de mogelijkheid om op elke stap te reflecteren. Daarnaast geeft het inzicht in dit proces voor de leerling en de docent.

Hoe verandert GeenCijfer het lesgeven?

Met GeenCijfer gebruik je zelfregulatie om om gepersonaliseerd onderwijs toe te passen. Hierdoor kun je als docent meer aandacht geven aan leerlingen die hier behoefte aan hebben. Dit maakt je een betere docent. Je hebt beter door in wat voor leerproces je leerlingen zitten en kan ze hier beter in begeleiden.

Moet ik ergens rekening mee houden?

Gepersonaliseerd onderwijs begint bij jou als docent. Je moet hiervoor open staan en deze stap willen maken. Het kost tijd om te wennen aan een nieuwe methode en om een vertrouwensband op te bouwen met je leerlingen. Dit gaat twee kanten op: als docent moet jij je leerlingen vertrouwen om zelfstandig met GeenCijfer te werken, en je leerlingen moeten erop kunnen rekenen dat jij ze kunt helpen groeien. Het is logisch dat dit spannend en lastig kan zijn. We helpen je hier graag bij in onze coachingsessies.

We houden het graag simpel. Dus we hanteren een vaste prijs voor alles wat GeenCijfer te bieden heeft.

Wil je meer weten? Neem contact op

€9,99

Per leerling per jaar

1 jaar licentie

Waarom bieden we coachingsessies aan?

Naast de methode van GeenCijfer, biedt ThinkingTools ook coachingsessies aan, zowel één-op-één als in groepsverband. We doen dit om het voor iedere docent mogelijk te maken om met GeenCijfer te werken. Het maakt bij deze coachingsessies niet uit hoeveel ervaring je al hebt met gepersonaliseerd onderwijs en op welk type school je lesgeeft: wij kunnen je helpen om deze methode te gebruiken. Als ervaringsdeskundigen weten wij precies waar de moeilijkheden liggen en hoe je hiermee om kan gaan.

Ook bieden we de mogelijkheid om onderzoek te komen doen bij jou op school, waarmee we je gericht inzicht kunnen geven in wat er goed gaat en wat je kan verbeteren.

Ipon award

Op woensdag 5 februari 2020 is GeenCijfer winnaar geworden bij de uitreiking van de IPON Awards in de Jaarbeurs Utrecht. GeenCijfer was genomineerd in de categorie ‘Innovatie van het leren VO’.

Meer lezen